Saraydaki Felaketler Zinciri
İtalya Kralıânın oÄlu 30 Mayıs 1867âde bi dükün kızıyla evlenecekmiÅ. DüÄün için Åenliklerin baÅladıÄı gün inanılmaz trajik olaylar zincirinin de baÅladıÄı tarih olmuÅ. Efsaneye göre, kraliyet ailesi bu olayları uzun süre halktan saklamıÅ. Ãünkü âsarayın etrafında uÄursuzluk varâ? söylentisinden çekiniyolarmıÅ.
Ãnce, gelinin giysilerinden sorumlu olan hizmetçi kendini asmıÅ. Ardından, düÄün alayını saraydan kiliseye götüren gruba liderlik eden komutan, güneŠçarpması sonucu fenalaÅıp hastaneye kaldırılmıÅ, ancak kurtarılamamıÅ.
Bu arada, kızın çeyizini saraya getirmiÅler. Sarayın kapısı uzun süre açılmamıÅ. Kapıdan sorumlu olan görevli kan gölünün içinde yatar halde bulunmuÅ. Allahtan nikah kıyılırken ölümler durmuÅ ama rahip, âSizi karı-koca ilan ediyorumâ? der demez kilisenin içinde bi silah sesi yankılanmıŠve Kraliyet Muhafız Alayıândan bi asker yanlıÅlıkla kendini vurmuÅ. (üstelik kafasından)
Gelinle damat nikahtan sonra kraliyet ailesinin balayı yaptıÄı bölgeye gidecekmiÅ. DüÄün alayı tren garına doÄru yola çıkmıÅ. Genç çiftin olduÄu arabada resmi nikah iÅlemlerini yapan memur da varmıÅ. Bi ara arabanın tekerleÄi çukura düÅünce adam kafasını hızla cama çarpmıŠve bayılmıÅ. (Bilmiyoruz ama kesin ölmüÅtür) Bu arada, kraliyet trenini hazırlayan gar Åefi kendini lokomotifin altına atarak intihar etmiÅ.
Kral Victor Emmanuel, bu trajik olaylara son vermek için gelinle damadın balayı köÅküne gitmeyip, saraya dönmelerine istemiÅ. Ãünkü oÄlu ve yeni gelininin bu uÄursuz günleri sarayda, güven içinde geçirmelerinin daha iyi olacaÄını düÅünmüÅ. Ancak düÄün alayı saraya doÄru giderken Castiglione Dükü atından, taze çiftin olduÄu arabanın altına düÅmüÅ. Dükün ceketindeki madalyalardan biri yanaÄından içeri girerek ölümüne yol açmıÅ.